TÜTÜNCÜ BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ. 19.07.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 21:48
TÜTÜNCÜ BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ. 19.07.2009

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, düzenlenen 1. Karne Şenliği’nde, okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan 240 öğrenciyi bisikletle, takdirname ve teşekkür alan 25 bin öğrenciyi de kitapla ödüllendirdi.

Eğitime büyük destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başarılı öğrencileri ödüllendirme sözünü de tuttu. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği 1. Karne Şenliği ile öğrenciler ödüllerini aldı. Kepez Belediyesi Hasan Doğan Stadı’nda gerçekleştirilen şenlikte öğrenciler, hem ödül almanın sevincini yaşadı hem de konser, animasyonlar ve halk oyunları gösterisi eşliğinde aileleriyle birlikte eğlendi. Karne Şenliği’ne, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, mahalle muhtarları ve binlerce öğrenci ve aileleri katıldı.
Şenlikte bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocuklar ve gençlerle ilgili projeleri gerçekleştirmeye önem verdiklerini söyledi.
Tütüncü, çocukları ve gençleri, iyi eğitim almış olarak yetiştirilmesi halinde ülkenin yarınlarının çok daha iyi olacağına işaret ederek, “ Bu nedenle eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi ödüllendirmek istedik.” dedi.
Okulunu birinci, ikinci ve üçüncü bitiren 240 öğrenciye bisiklet, takdirname ve teşekkür alan 25 bin öğrenciye de 3 kitaptan oluşan bir kitap seti ile ödüllendirdiklerini anımsatan Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hem başarıyı ödüllendirmiş oluyoruz hem de öğrencilerimize vermiş olduğumuz kitap hediyesiyle birlikte okumanın altını çiziyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz, kitap okuyarak, okuma kültürünü kazanarak yarınlara geçsinler. Çocuklarımızı, okuyan, düşünen, öğrendiklerini vatanı ve milleti için uygulayan ve büyük neticeleri milletine kazandıran bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz”
Spor alanında da çocuklara eğitim verdiklerini hatırlatan Tütüncü, açmış oldukları yaz spor okulunda, bin öğrenciye 10 ayrı dalda 2 ay boyunca eğitim verdiklerini kaydederek, “Çocuklarımızı, hem sporun bir alt yapısı olarak değerlendirelim hem de çocuklarımızı sokağın ve çevrenin zararlı etkilerinden koruyalım istiyoruz.” ifadesini kullandı.
Başkan Hakan Tütüncü, belediyelerin en önemli görevlerinden birinin de eğitime yüzde yüz destek vermek olduğuna inandığını dile getirerek, görev süremiz boyunca eğitime destek vermeyi kararlılıkla devam ettireceklerini bildirdi.
Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de şenlikteki konuşmasında, çocuklara Türk milletinin ahlakını, geleneğini, çalışma azmini, inancını, kültürünü ve güzel Türkçemizi anlatabilmenin gayreti içerisinde olunması gerektiğini belirtti. Bu güzel duyguların üslupla, sevgiyle verileceğinin altını çizen Özyiğit, şunları söyledi: “Bu üslup içerisinde en önemli unsur hediyedir. Hediye verilmesiyle ilgili okullarımıza tahsis edilen bir para yok. Öğrencilerimiz hediyesiz de değil. Öğretmenlerimiz, maaşlarıyla, öğrencilerimize maddi değeri küçücük, manevi değeri koskocaman hediyeler veriyorlar. İş adamlarımıza ve belediye başkanlarımıza zaman zaman talepte bulunuruz. Ama bu taleplerimiz, çoğunlukla olumlu karşılanmaz. Herkesin kendine göre mazereti, hizmet anlayışı var. Bugün ise Kepez Belediye Başkanı Sayın Hakan Tütüncü, biz talep etmeden hediyeleri hazır etmiş. Kendinse teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Kaymakam Özyiğit ve Başkan Tütüncü, başarılı öğrencilere bisiklet ve kitap hediyelerini dağıttı. Tütüncü ve Özyiğit, öğrencilerle birlikte bisiklet de sürdü.


Benzer Haberler