TÜTÜNCÜ GALERİCİ ESNAFINI DİNLEDİ. 17.06.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 20:41
TÜTÜNCÜ GALERİCİ ESNAFINI DİNLEDİ. 17.06.2009

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Mahallesi’ndeki galericiler sitesinin daha verimli hale getirilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.

Tütüncü, Kepez Galericiler Sitesi esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Gürsel Kaya, Mustafa Sağdur ve Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanı İsmail Öz’ün de bulunduğu kahvaltıda Tütüncü, galerici esnafının sıkıntıları yerinde dinledi. Burada bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, esnafın huzur ve mutluluğunun kendileri için çok önemli olduğunu işaret ederek, “Bir bölgede esnaf huzurlu ve mutlu bir şekilde ticari faaliyetlerini yapıyorsa, esnafın sıkıntıları ortadan kalkmışsa, orada esnaf rahat bir şekilde çalışıyorlarsa o zaman oradaki toplumsal dokunun da daha güzel olduğunu görüyoruz.” dedi.
Sıkıntıları ortadan kaldırmaya yönelik adımları atmak niyetiyle galerici esnafıyla bir araya geldiklerini kaydeden Tütüncü, galericilerinin yıllar öncesine dayanan sıkıntılarını, galericilerin şehrin dışına taşınmazı zorunluluğunu iyi bildiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Dünyanın bütün modern şehirlerinde, esnaf gruplarının bir araya geldiği, ticari faaliyetlerini sürdürdükleri siteler var. Gülveren Mahallesi’nde daha önceki yönetim tarafından yapılan Kepez Galericiler Sitesi de, hem galericiler esnafının bir araya gelmesi hem de galericilerin sunmuş olduğu ticari hizmetten halkımızın faydalanması adına önemli bir görevi yerine getiriyor. Kepez Galericiler Sitesi gibi, benzer sitelerini artırarak, galericiler sitesinin çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle hem esnafımız hem de buralardan hizmet alan halkımız için önemli çalışmalar yapacağız.”
Başkan Hakan Tütüncü, yetmişe yakın esnafının bulunduğu Kepez Galericiler Sitesi’nin ihtiyacı karşılayamadığını ifade ederek, “Esnaf siteleriyle ilgili Antalya Valiliği’nin başlattığı bir çalışma var. Esnaf siteleriyle ilgili daha farklı bir arayışın içerisindeyiz. Bu şekildeki sitelerin artırılması yönünde devletimiz ciddi bir çalışma gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar neticelendiği zaman daha modern sitelerde galerici esnafımız ticari faaliyetlerini sürdürmüş olacaklar. Bu sitenin çok daha düzgün, verimli çalışması için atılması gereken adımlar var. Bu adımları atarak Kepez Galericiler Sitesi’nde daha düzenli bir çalışma ortamını oluşturmak en temel görevlerimizden bir tanesi olacak.” şeklinde konuştu.
Galerici esnafı da, Kepez Galericiler Sitesi’nin resmi açılışının yapılmasını, dükkan sayısının artırılmasını, tuvalet yapılmasını talep etti. Tütüncü de, taleplerle ilgili gerekli çalışmayı yapacaklarını bildirdi.
Kepez Otomobilciler ve Galericiler Dernek Başkanı Ruhi Beşiktaş da, galerici esnafının sıkıntılarının çözümüne desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye plaket sundu.
Tütüncü, kahvaltılı toplantının ardından galericiler sitesini gezerek, sıkıntıları yerinde gördü.


Benzer Haberler

KEPEZ’DE ÖNCELİĞİMİZ GÖNÜLLERİ KAZANMAK. 01.05.2009

KEPEZ’DE ÖNCELİĞİMİZ GÖNÜLLERİ KAZANMAK. 01.05.2009

Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Yol, park yapmak, tapu dağıtmak elbette önemlidir. Bizim için çok daha önemli olan vatandaşlarımızı emanet bilinciyle sahiplenerek, gönüllerini

Kepez’de modern işyerleri için inşaat ruhsatları veriliyor
Kepez’de modern işyerleri için inşaat ruhsatları veriliyor

Kepez’in binlerce kişiye iş, aş olacak Sanayi sitesinin ruhsatı verildi. Kirişçiler Mahallesi’nde yaklaşık 340 dönümlük bir alan üzerine inşa edilecek İnşaat Malzemecileri Sitesinin


Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor
Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor

Antalyalıların iştirakiyle 1956’da temeli atılan ve son 10 yılda yaşanan belirsizlikten dolayı çürümeye yüz tutan Dokuma İplik Fabrikası, 60 yıl sonra yine Antalyalılarla birlikte


Ünsal’a imar müjdesi
Ünsal’a imar müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem yaptıkları hizmetlerle şehir kimliği kazandırdıkları Ünsal Mahallesi’nin, batı bölümünde talep edilen imar planını en