KEPEZ VATANDAŞA HİZMETKAR OLDU. 16.06.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 20:36
KEPEZ VATANDAŞA HİZMETKAR OLDU. 16.06.2009

Kepez Belediyesi, ilçe halkını misafir gibi ağırlıyor. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde kahve makinesinden sıcak içeceğini içen, kuru pasta ikram edilen vatandaşların işlemleri, hostesler yardımıyla kısa zamanda yapılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez halkının hizmetkarıyız.” sözünü icraatla yerine getiriyor. Kepez Belediyesi, işlemlerini yaptırmak, sorunlarını dile getirmek için belediye hizmet binasına gelenleri, “siz bizim misafirimsiniz” anlayışıyla karşılıyor. Belediye hizmet binasına gelenleri, ilk önce danışmadaki hostesler karşılıyor. Daha sonra vatandaşlar, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde konuk ediliyor. Burada hostesler, ilçe halkının taleplerini, şikayetlerini dinliyor, hangi birimde işlemleri olduğu öğreniyor. İşlemlerinin takibi sırasında kahve makinesinden sıcak içeceğini içen vatandaşlara, hostesler de kuru pasta ikram ediyor. Kepezliler, ikramlarını yerken, belediyeyle ilgili işlemleri de hostesler yardımıyla kısa sürede yapılıyor. Sıra beklemeden i belediye işi olan vatandaşlar da hostesler eşliğinde ilgili birime yönlendiriliyor. Vezne de para yatırması gereken konuklar da, sıramatik makinesinden sıra numarasını alıyor ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde sıcak içeceğini, kuru pastasını yiyerek sırasını bekliyor. İlçe halkı da, efendi yerine konularak, bürokratik sıkıntı derdi olmadan Kepez Belediyesi’nden güler yüzlü hizmet almanın memnuniyetini yaşıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, efendi olmaya değil, millete hizmetkar olmaya geldiklerini söyleyerek, millete hizmetkar olma anlayışıyla hizmet etmeyi benimsediklerini belirtti. Tütüncü, şunları söyledi: “Ben de dâhil. Hepimiz halkımıza hizmet etmek için buradayız. Bizler belediyeciliği, vatandaşa hizmetkarlık yapmak olarak görüyoruz. Bizler, halkımızın hizmetçileriyiz. Kepez’in hizmetinizdeyiz. Bu görevi talep ederken de böyle düşünüyorduk, belediye başkanı olduk, düşüncemiz yine bu yöndedir. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ndeki başlattığımız vatandaşımızı misafir gibi ağırlama uygulaması da ilçe halkına verdiğimiz değerin, onlara hizmetkar olmanın bir göstergesidir ” Sadece yol, park yapmaya, tapu dağıtmaya gelmediklerini ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, Yunus Emre’nin “Ben gelmedim dava için/Benim işim sevgi için/Dostun evi gönüllerdir/Gönüller yapmaya geldim.” dizelerini anımsatarak “Bizim çok daha önemli bir hedefimiz var: Vatandaşlarımızı emanet bilinciyle sahiplenerek, gönüllerini kazanmaktır. Niyetimiz budur”


 


Benzer Haberler